Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest 2017

Melodi Grand Prix som ble holdt i mars 2017, var den 55. utgaven av konkurransen i Norge. Finalen ble holdt i Oslo Spektrum, hvor ti deltakere kjempet om å vinne muligheten til å delta i Eurovision Song Contest.

Programledere for årets Melodi Grand Prix var Line Elvåshagen, og Kåre Magnus Bergh. Vinneren ble JOWST og Aleksander Wallmann med sangen Grab the Moment. Disse fikk derfor lov å representere Norge under Eurovison Song Contest 2017, som ble hold i Ukraina. Norge kom på 10. plass i denne konkurransen.

Eurovison-fialen ble som sagt holdt i Ukraina, mer bestemt Kiev. Dette var den 62. utgaven av konkurransen, og 42 land deltok i år. 9. og 11. mai ble det holdt semifinaler, mens den store finalen ble avholdt den 13. mai. Portugal endte opp med å vinne med sangen Amar Pelos Dios, som ble sunget av Salvador Sobral.

Dette er første gangen Portugal har vunnet Eurovision Song Contest, som betyr at det er dette landet som kommer til å være vert for neste års finale. Dette programmet er et av de TV-programmene som har levd lengst i verden, og de siste årene har showet hatt ca. 100 millioner seere over hele verden. De siste 17 årene har også programmet blitt vist på internett.